Västerviks Teater och Konferens

Glutt´ In… Å Varsne

”Glutt i …å  varsne” Så lyder namnet på 2019 års nyårsrevy.

En revy, som i traditionell ordning har premiär den 5 januari 2019 och spelas fredagar och lördagar med totalt åtta föreställningar. Spelplatsen är som vanligt Stadsteatern i Västervik och så har det varit sedan starten 1994. Årets revy är den tjugofjärde i ordningen. En lokalrevy skall spegla vad som hänt under det gångna året, dels inom närområdet och dels utifrån den stora världen. Publiken skall känna igen sig, känna igen händelsen och den eller de personer det berör. En revy försöker att ”skruva” till den aktuella episoden, så att det blir roligt, utan att för den skull bli stötande.

Vår  revy är en typisk nummerrevy, uppdelad i två akter med ca. tolv nummer i varje akt, fördelat så sång, sketch, monolog samt dans. Vi är väldigt stolta att vår duktiga koreograf, Jill Weidenstolpe, lyckats engagera mycket duktiga dansare till vår revy. Dessa är Maja Henriksson, Linn Strömer, Ilma Hasanbegovic,Linnea Wignell samt Fanny Göransson. Dessa duktiga dansflickor uppträdde på årets Tjustgala. Till ensemblen har i år dessutom Jessica Thunebäck återkommit. Med henne kommer våra sångnummer att förstärkas kraftigt. Bland annat framför hon en sång om
”#MeToo”. En sång  som deltog  i revySM 2018. I övrigt består den manliga delen Ulf Göthberg, Roger Oskarsson och Arne Meijer medan spinnsidan  representeras av Karina Dahl, Annika Evergren-Oskarsson, Irene Binnefors.

Orkestern består sedan många år av Ingrid Lindebratt, klaviatur och orkesterledare, Lasse Nilsson,gitarr, Henrik Bergs,bas, samt Mats Garpenberg trummor. Revyn kommer bland annat att spegla det gångna valet, landningsbanan på Mommehål, Slottsholmen med konstverket Stegen, Kanalsimmningen, PostNord, Uppdrag Granskning, en hyllning till Lill-Babs och Jerry Williams och mycket annat.
Hela ”Glutt in..å varsne” präglas av mycket sång och musik. Repetitionerna pågår för fullt och hela ensemblen är fullt inriktad på att göra den bästa revyn på många år.

/Arne Meijer

Fredag 11/1 – 19:00

Lördag 12/1 – 16:00

Fredag 18/1 – 19:00

Lördag 19/1 – 16:00

Fredag 25/1 – 19:00

Lördag 26/1 – 16:00

Fredag  1/2 – 19:00

Köp biljett här!

Biljetter finns också att köpa hos Direkten i Västerport

Fram till 23 December kostar biljetterna 295:- där efter ordinarie pris 345:-

Barn/Ungdom 180:-(t.o.m 15 år)

Detaljer

Datum: 2019-01-05
Tid: 16:00
Plats: Västerviks Stadsteater
Pris: Ordinarie pris: 345:- Barn/Ungdom: 180:-(t.o.m 15 år)